På lördagen lottades BNP Paribas Nordic Open och svenskarna har fått sina motståndare i första omgången. Elias Ymer (SALK) möter chilenaren Nicolas Jarry och Leo Borg (Djursholms TK) ställs mot fransmannen Alexandre Muller.
– Tuffa lottningar, men en fantastisk chans att spela på centercourten med hemmapubliken i ryggen mot världsspelare. Jag tror att Elias och Leo har bra chanser även om de slår ur underläge. Vi vet att de spelar bra på hemmaplan och trivs här i Kungliga. Vi får hoppas att båda kan överraska, säger Tournament Director Thomas Enqvist i klippet ovan.

I dubbelturneringen möter André Göransson (Fair Play TK) och Sem Verbeek (Nederländerna) det brasilianska paret Rafael Matos och Marcelo Melo.
Filip Bergevi (Fair Play TK) och Erik Grevelius (KLTK) har fått wc och möter indierna Jeevan Nedunchezhiyan och Vijay SP Natarajan. Både André och Filip har mött den ena av motståndarna, i respektive matcher, i Davis Cup nyligen.

Ett annat svenskt wc-dubbelpar är Leo Borg och Adam Heinonen (Växjö TS) som ställs mot Ecuador-paret Gonzalo Escobar och Diego Hidalgo.

I kvalet är det slutspelat för Rafael Ymer (SALK) som föll mot Kamil Majchrzak från Polen och Lucas Renard (MIK Tennis) som mötte schweizaren Marc-Andrea Huesler – båda föll i två set.

Nikola Slavic (Enskede LTK) är hemma efter fem år på University of Mississippi — Ole Miss – och ska inleda en  satsning på proffstennisen. Med bara en futuretävling i bagaget fick han chansen i kvalet i ATP250-tävlingen i Stockholm där han pressade 124-rankade argentinaren Thiago Agustin Tirante som till slut vann med 6-7(5), 6-3, 6-2.