Foto: Patrick Bengtsson

Elias Ymer och Leo Borg vann sina singelmatcher på lördagen och har därmed gett Sverige en 2-0-ledning mot Indien i Davis Cup-mötet i Kungl. Tennishallen som avslutas på söndagen.

Sverige har satt sig i en gynnsam position inför söndagens avgörande. DC-kapten Simon Aspelin kunde njuta från coachstolen i Kungl. Tennishallen.
–  En jättebra start! Härligt också att vara i Kungl. Tennishallen som är den bästa tennismiljön. Kul att se att både Elias och Leo levererar mot knepiga motståndare som servar bra och vill komma på nät. Elias och Leo var stabila och slog in mycket returer och gjorde det jobbigt för motståndarna och de var också de bättre spelarna från baslinjen. Jag är glad och stolt hur de levererar.

Elias Ymer inledde lördagens singelmatcher inför en entusiastisk hemmapublik med vinst mot N Sriram Balaji med 6-4, 6-2.
– Jag älskar den här banan. Jag vet inte om det syns men jag trivs väldigt bra och jag spelar alltid lite bättre här, säger Elias.

Leo Borg hade 1-0 i ryggen och kunde också vinna i två set, 6-3, 6-4, mot Ramkumar Ramanathan.
– Det var helt magiskt att spela inför den här publiken, de var med från första bollen. Jag har spelat i den här hallen sedan jag var liten så det var speciellt att få första vinsten här, säger Leo. 

Söndagen inleds klockan 12 med dubbelmatchen Filip Bergevi/André Göransson mot N Sriram Balaji/Ramkumar Ramanathan. Grindarna öppnar 10.30.
– Vi har en skön känsla i laget efter 2-0. Dubbeln blir tuff och vi får se vilka Indien ställer upp med. Dagens spelare är uppsatta att spela och de är bra dubbelspelare. Samtidigt är Filip och André i bra form, så jag har en bra magkänsla, säger Simon Aspelin.