Som vi berättat tidigare så väntar Individuella EM för flera av de svenska toppjuniorerna de närmaste veckorna. På måndag är det dags för 14-åringarna, veckan efter är det 18-åringarna och därefter 16-åringarna.
– Vi åker dit för att tampas om finalplatser och titlar, men viktigt är att göra så bra vi kan med allt från uppvärmning, efterarbete, attityd på banan och bra träningar. Vi behöver sätta de rutinerna för att långsiktigt spela på högsta nivån. Vi ställer upp med starka lag och det hade varit väldigt kul med framskjutna placeringar och det finns goda chanser till det, säger Jonas Svensson, förbundskapten på juniorsidan.

Först ut är alltså 14-åringarna där Christian Görgin, Stora Wäsby TK, är en av spelarna.
– Det ska bli jätteroligt att få spela för Sverige igen, man representerar något större än bara sig själv. Det var häftigt på Lag-EM, där tycker jag att jag spelade bra. Jag hoppas kunna spela så som jag vill spela, aggressivt och stabilt och komma fram en hel del på nät, säger han.

 

Johanna Larsson är kapten för 18-åringarna Nellie Taraba Wallberg och Linea Bajraliu som åker veckan efter.
– Individuella EM är en speciell tävling där du får spela mot de bästa. Ett bra EM-resultat är tacksamt att sträva efter. Utan att sätta press tycker jag att båda har fina chanser att komma långt. Jag har hög tro och vet att de har en hög nivå i sig, säger Johanna i inslaget ovan.

Linea, som nyligen var i en J200-final, säger:
– Det ska bli jättekul! Jag och Nellie spelar också dubbel tillsammans och har höga förväntningar på att spela bra och komma långt. EM är speciellt, man spelar för Sverige och kommer dit som ett lag.

Tiana Tian Deng i Flickor 16 har också spelat EM tidigare och ser fram emot matcherna i Italien.
– Det är alltid en stor ära att representera landet. Jag ser fram emot Em och hoppas på bra resultat. Det ska bli kul att åka med Isabel (Skoog) igen.

Så spelar de svenska juniorerna

14-åringarna
Spelarna Nicole Saidizand, Stora Wäsby TK, Grace Bernstein, KLTK, Christian Görgin, Stora Wäsby TK och William Repakis, Upsala TK
Spelort: Most, Tjeckien
Speldagar: 9-15 september
Coacher: Jonas Svensson och Cal Ackered
Mer info här!

16-åringarna
Spelarna: Isabel Skoog, Påvelunds TBK, Tiana Tian Deng, SALK, Victor Rydén, MIK Tennis, Knut Andersch, Vallda TK
Spelort: Parma, Italien
Speldagar: 23-29 september
Coacher: Jonas Svensson och Carl Ackered
Mer info här!

18-åringarna
Spelarna: Nellie Taraba Wallberg, Påvelunds TBK, Linea Bajraliu, Helsingborgs TK, William Rejchtman Vinciguerra, Fair Play TK och Ludvig Hede, GLTK
Spelort: Oberpullendorf, Österrike
Speldagar: 16-22 september
Coacher: Johanna Larsson och Christian Samuelsson
Mer info här!