Med drygt tre månader kvar till elitserien powered by MATCHi 2024 är det läge att se över de övergångar som skett mellan klubbarna inför årets upplaga. Landslagsspelarna Kajsa Rinaldo Persson, Lisa Zaar och André Göransson sticker ut bland namnen.

Så här års brukar tennis.se sätta luppen på några av övergångarna inför den stundande elitserien som startar med gruppspel den 13 december och som avslutas med slutspel på Lidingö under tre dagar.
Några övergångar är redan gjorda i våras och nu är den senaste övergångsperioden över.

Damerna
Sverigeettan Kajsa Rinaldo Persson har som vi tidigare berättat lämnat Ystads TK för mästarna Fair Play TK. En annan landslagsspelare – Lisa Zaar – lämnar moderklubben Enskede LTK för KLTK. Därmed blir det spel för Zaar med bland andra kompisen Caijsa Hennemann hos nykomlingarna.
SALK har förstärkt med Julia Rosenqvist som senast tillhörde Helsingborgs TK och samtidigt har Nathalie Mackay Westling lämnat SALK för Danderyd Djursholm ETK som även har ukrainskan Mary Sidelnyk som ny i klubben.
Valeria Marinova, som var i 16-årsfinal i JSM-slutspelet, har lämnat Karlskrona TK för spel i Växjö TS.
Sofia Gottlieb, som var i 18-årsfinal, lämnar Svedala TK för spel hos mästarna Fair Play TK. Ett annat spännande framtidsnamn är Mika Testart – också från Svedala – som går till Helsingborgs TK. Linn Svärd lämnar Lidköpings TK för spel i Ullevi TK. 

Herrarna
Redan i våras klart att André Göranssons skrivit över sig från moderklubben Höllvikens TK till Fair Play TK. Därmed kan det bli ett renodlat Davis Cup-dubbelpar (Filip Bergevi)i elitserien. Även Elmer Möller är klar för mästarna. Han kommer närmast från Danderyd Djursholm ETK som i sin tur fått in Isac Strömberg från Solna TK.
I övrigt är det klart att Marius Ruzgas lämnar Fair Play TK för ATL Lund. Filip Stidell, från Elfsborg Tennis, är sedan tidigare klar för Växjö TS och Benjamin Du, från Karlstads TK, är ny i Ullevi TK.

Noterbart är att Holger Rune är registrerad för Fair Play TK och det finns fler internationella spelare som inte finns med bland ovan nämna namn som vi får återkomma till senare. Trupperna – med spelare som är aktuella för spel – fastställs först den 15 oktober. 

Gruppspelet 2024 (start 13 december)
KLTK och Tabergsdalens TBK är nya lag på damsidan och Danderyd Djursholm ETK och Ullevi TK på herrsidan.
Damernas grupp A består av SALK, mästarna Fair Play TK, Helsingborgs TK, Upsala TK och Tabergsdalens TK (nya).
I grupp B spelar Enskede LTK, Påvelunds TBK, Danderyd Djursholm ETK, Ullevi TK och KLTK (nya).

I herrarnas grupp A spelar regerande mästarna Fair Play TK och har sällskap av SALK, Solna TK, Örebro TK och Ullevi TK (nya).
I grupp B spelar arrangerande Lidingö TK tillsammans med Påvelunds TBK, GLTK, Växjö TS och Danderyd Djursholm ETK (nya).

Hur gick det förra året?
På damsidan segrade Fair Play TK efter finalvinsten mot Enskede LTK med 3-1. SALK och Påvelunds TBK kom till semifinal.
På herrsidan slog Fair Play TK Lidingö TK med 3-1 i finalen. Även här var SALK och Påvelunds TBK i semifinal och fick bronspengen.