Screenshot

Erik Grevelius, KLTK och Adam Heinonen, Växjö TS tog sin fjärde dubbeltitel tillsammans när de vann dagens final i Ystad mot tysken Louis Wessels och dansken Christian Sigsgaard 6-4, 6-4.
– Vi spelade stadigt. Både jag och Adam kände direkt att det är en match vi kunde vinna. Vi fokuserade på stadiga servar och på att ta mitten och det gick vägen, säger Erik Grevelius som också spelade singeln.
– Ja jag blev glad när Simon Aspelin ringde och sa att jag fått ett wild card till singelturneringen. Det blev tyvärr förlust mot den femteseedade finländaren Eero Vasa som är enbart kille. Jag gjorde en helt okej match. Sen hade vi en tuff första match i dubbeln där Adam gjorde ett bra matchtiebreak som vi vann med 10-7. Sen vann vi resterande i två raka set, säger Erik på väg hem till Stockholm. 

Adam Heinonen är också på väg hem i bil och har en kortare sträcka då han svänger av vid Växjö. Han är också nöjd med hur det såg ut i finalen.
– Vi visste från början att båda två servar väldigt bra. Vi la mycket fokus på våra egna servegame. Vi hittade ett break i båda seten och vi höll vår serve genom matchen. Vi spelade bra, servade bra, returnerade bra så det var väldigt stadigt. Inte så mycket misstag och tog chanserna när vi fick dem. En ganska komfortabel vinst, säger Adam som tillägger:
– Erik en jävel framme på nät och jag spelade väldigt bra i grundslagen, vilket gjorde att Erik kunde röra sig och dominera nätet.

Erik Grevelius är hemma efter fem år på college. Nu är det full satsning – på dubbel!
– Ja jag är klar i Florida och nu är tanken att köra med fokus på dubbel. Adam är väldigt bra rankad i singel men vi kommer köra så mycket vi kan tillsammans. Själv har jag haft fokus på dubbel sedan några år tillbaka och hoppas kunna bli duktig i dubbel och gå långt.

Närmast väntar en resa till Polen på måndag och spel i en 25 000-dollarstävling.
– Jag pratade lite med Louis Wessels som vi mötte i dubbelfinalen och vi sa att det kunde vara kul att testa spela ihop så det kommer vi göra i Polen. 

För Adam handlar det om ett par veckors träning inomhus innan det är dags för ITF-tövling på hemmaplan i Växjö. Innan det är det dags för….
– Födelsedag! Den 22:a blir man 22 år, konstaterar Adam – och tennis.se skickar med ett tidigt grattis!

Erik Grevelius och Adam Heinonen är nu uppe i fyra dubbeltitlar tillsammans.
– Vi vann faktiskt vår första tävling tillsammans förra sommaren och sen har vi bara kört på. Den senaste tog vi inomhus i Finland förra veckan, säger Erik.