Tennisens dag är här igen. På lördag kl 14-16 är det dags för manifestationen för tennissporten över hela landet. Trots hård konkurrens med till exempel RM, som arrangeras i alla regioner, så deltar i skrivande stund 88 klubbar på lördag.

Nu stänger anmälan, “men för signalvärdet med denna speciella dag så har vi som vanligt dörren öppen på glänt in i sista stund”, säger Ola Mårtensson på Svenska Tennisförbundet
– Att vi år efter år ligger lite runt 100 deltagande klubbar visar att Tennisens Dag är så viktig på många olika sätt. Roligast av allt är att alla klubbar gör det på sitt speciella vis. Några gör det väldigt enkelt och ändå varmt välkomnande medan andra gör det till klubbens största happening under året. Vissa har till och med en speciell grupp som tar hand om programmet, säger han.

Är det någon klubb som sticker ut i år?
– Det får man väl säga att IS Göta gör. De sticker ut väldigt mycket när de äntligen får göra en stor omstart med en helt ny hall i Helsingborg efter att den gamla brann ner. De firar omstarten på Tennisens dag på lördag. Värt att nämna är väl också Lidingö TK:s återkommande gigantiska firande av dagen, men ej att förglömma hur Falkenbergs TK tar nytt grepp i år och satsar skarpt med prova-på tennislektioner för vuxna.