Svensk mästare dam: Alexandra Viktorovitch

Grattis Alexandra Viktorovitch, Tabergsdalens TK, som blev svensk mästare 2024!
– Det känns superbra! Jag hann inte träna alltför mycket i sommar i och med att jag fortfarande pluggar, så det var trevligt att jag ändå kunde prestera ganska bra och att jag lyckades knipa guldet, säger Alexandra.

Det blev dramatiskt in i det sista även på damsidan där Swedish Tennis Academy Open i Malmö blev sista tävlingen för säsongen.
Både Alexandra och Thea Jagare, Fair Play TK var framme i semifinal. Alexandra vann sin mot Theas syster Tilde Jagare 6-2, 7-6, medan Thea föll mot klubbkompisen Tilda Hessleryd, Fair Play TK med 2-6, 0-6. I finalen vann Tilda mot Alexandra med 6-4, 6-3.
– Jag hade inte kollat exakt hur jag låg till, fram tills att ni la ut på ert Instagram (@tennis.se) att jag faktiskt kunde vinna. Då blev jag lite nervös, men jag försökte bara att göra min grej och inte tänka på resultat för mycket.

Alexandra Viktorovitch avslutade sina studier på college i våras och tog ett break från tennisbanan.
– Säsongen har varit bra. Jag tog en liten vilopaus för kroppens skull och började lira lite sommartourtävlingar när jag kom hem. Nu ska jag fortsätta träna och spela så många tävlingar jag hinner. Jag ska också göra klart min masters och planera min framtid utifrån mina möjligheter. Det kommer fortfarande lite lite åkande mellan USA och Sverige.

SM-guldet till Alexandra Viktorovitch, Tabergsdalens TK, silvret till Thea Jagare, Fair Play TK och bronset till Tilda Hessleryd, Fair Play TK. 

Av |2024-08-12T12:08:37+02:0012 augusti, 2024|Tennis.se|
Till toppen