Det blev ett rent Fair Play TK-möte när kvalet till Nordea Open startade på nedre banorna på söndagsförmiddagen. Otto Virtanen, 147:a på ATP-rankingen, mot William Rejchtman Vinciguerra. Den finske spelaren vann till slut med 6-4, 1-6, 6-4.
– Ju mer jag kom in i matchen desto större övertag hade jag i duellerna. När jag vann med 6-1 i andra kändes det riktigt bra inför tredje, säger William som var nära att välta favoriten i matchen, säger William.

Tredje matchen på samma bana (2) var den andre svensken i kvalstartfältet. Ludvig Hede, GLTK, ställdes mot 164-rankade kazakiske spelaren Denis Yevseyev och trots en bra start blev det förlust med 6-2, 1-6, 1-6.
– Jag var nervöst men det var så klart samtidigt jättekul och världens upplevelse. Jag började starkt och är väldigt nöjd med första set. Jag spelade offensivt då, men orkade inte hålla uppe spelet i resten av matchen samtidigt som han spelade upp sig. Det var superkul med stödet på läktaren. Jag fick gåshud några gånger under matchen, säger Ludvig.

När Nordea Open drar igång med huvudlottningen på måndagen så blir det svenskt på bana 1 direkt med start klockan 11.30. William Rejchtman Vinciguerra spelar ihop med Leo Borg och möter Federico Coria, Argentina och Taro Daniel, Japan.
– Jag och Leo känner varandra hyfsat bra och det ska bara bli väldigt roligt att se vad vi kan göra. Vi har tränat en del tillsammans och ska bolla in tillsammans i morgon. Vi är laddade och tacksamma för chansen vi fått, säger William.

Klockan 13.30 är det dags för första matchen på centercourten och den bjuder också på dubbel. Rafael Nadal och Casper Ruud möter argentinaren Guido Andreozzi och Miguel Reyes-Varela från Mexiko.
Elias Ymer och Leo Borg går liksom Rafael Nadal in i singelspelet på tisdagen.

Damtävlingen avslutades på söndagen (då lördagen regnade bort) och det var italienskan Martina Trevisan som fick lyfta trofén efter 6-2, 6-2 mot amerikanskan Ann Li i finalen.